Van Ginkel: "Europees zou ultieme beloning zijn"

Marco van Ginkel zette donderdag met Vitesse een grote stap richting de Europa League. Toch blijft de middenvelder voorzichtig. Na de overtuigende 1-3 zege in de eerste finale van de play-offs tegen RKC Waalwijk mag het niet meer misgaan voor Vitesse. Voor het eerst in tien jaar lonkt Europees voetbal. Zondagmiddag kunnen de Arnhemmers de klus definitief klaren en Van Ginkel beseft dan ook dat het nu moet gebeuren. “Europees voetbal zou de ultieme beloning zijn.”

Rijk rekent de middenvelder zich echter nog allerminst. “Of het klaar is? Nee, dat zeg ik niet. Je weet hoe het vorig jaar gelopen is, toen ADO Den Haag zijn thuiswedstrijd met 5-1 won, maar FC Groningen dat vervolgens ook deed. We hebben dus nog helemaal niks, hoewel die drie uitdoelpunten natuurlijk wel heel lekker zijn. Hopelijk kunnen we het thuis definitief afmaken. Hier hebben we het hele seizoen heel hard voor gewerkt.”

Europa League-voetbal zou voor de jonge Van Ginkel een nieuw hoofdstuk in zijn nog prille carrière zijn. De jeugdinternational kijkt er dan ook enorm naar uit. “Ik ben nog jong en als je op 19-jarige leeftijd Europees voetbal kan spelen is dat heel mooi. We gaan het zien”, zei Van Ginkel tegen Goal.com. De middenvelder gaat zich net als heel voetbalbeminnend Nederland eerst richten op het aankomende EK.

Van Ginkel geeft Oranje een uitstekende kans op de Europese titel. De Vitesse-spelers vulden deze week een poule in. “Ik heb goede verwachtingen van het EK, hoewel er natuurlijk wel goede landen meedoen. Mijn verwachting van Oranje? Ik heb Nederland gewoon als Europees kampioen ingevuld natuurlijk. De finale? Nederland – Duitsland.”