Zeldzame Beatles-foto onder de hamer

Een zeldzame foto van The Beatles wordt dinsdag in Londen geveild. Het gaat om een alternatieve versie van het kiekje dat werd gebuikt voor het hoesje van de plaat Abbey Road uit 1969, schrijft de Britse krant The Guardian.

Op de te veilen foto lopen John Lennon, Paul McCartney, Ringo Starr en George Harrison net als op het oorspronkelijke plaatje over het beroemde zebrapad in Londen. Wel zijn er enkele verschillen met de foto op het album. Zo lopen The Beatles in de tegenovergestelde richting en draagt McCartney sandalen, terwijl hij op de originele foto op blote voeten loopt. Verder is de sigaret die hij op de Abbey Road-hoes vastheeft op deze versie verdwenen.

Het plaatje hoort bij een serie foto's die is gemaakt door wijlen fotograaf Iain Macmillan. "Macmillan had tien minuten om de fotoshoot te doen en maakte zes foto's terwijl hij op een ladder stond", vertelt een woordvoerder van het veilinghuis.

Volgens de woordvoerder is het kiekje zo succesvol omdat het een simpele foto is. "De foto is een waar iconisch beeld uit de jaren zestig. Hij is simpel en veel mensen kunnen zichzelf erin herkennen." Naar verwachting brengt de foto tussen de zevenduizend en negenduizend pond op.