'Mercedes dreigt Formule 1 te verlaten'

Mercedes staat volgens F1-journalist van The Times, Kevin Eason, op het punt om de Formule 1 de rug toe te keren. Het Duitse bedrijf zou kwaad zijn op Formule 1-baas Bernie Ecclestone die Ferrari, McLaren en Red Bull beloofd heeft dat ze directeuren mogen benoemen als de F1 een notering aan de beurs in Singapore krijgt en Mercedes niet hetzelfde aanbod heeft gehad.

"Waarom zou Mercedes hetzelfde aanbod als de anderen moeten krijgen? Wat hebben ze in de Formule 1? Ze hebben een race gewonnen, meer niet," liet Ecclestone eerder al optekenen als antwoord op de problemen die met Mercedes gerezen zijn bij de onderhandelingen over een nieuw Concorde Agreement.

Deze houding van Ecclestone zou kwaad bloed bij Mercedes gezet hebben en het Duitse merk dreigt volgens Eason de Formule 1 dan ook de rug toe te keren. Het merk zou nu de mogelijkheden bestuderen om het in Brackley gezetelde Formule 1-team van de hand te kunnen doen. Volgens Eason zou het stoppen van Mercedes de aandelen in de F1 meteen twintig procent minder waard maken.