AVR Van Gansewinkel voor de rechter

Afvalverwerkingsbedrijf Van Gansewinkel zal zich maandag om 9.30 uur voor de rechter moeten verantwoorden voor de manier waarop zij nieuwe arbeidsvoorwaarden wil doorvoeren. Al langere tijd probeert het bedrijf om zijn tegenvallende prestaties op de medewerkers te verhalen.

Vorig jaar daagde Van Gansewinkel nog 35 medewerkers voor de rechter omdat zij weigerden akkoord te gaan met nieuwe arbeidsvoorwaarden. Het bedrijf zou in plaats van met de vakbonden, nieuwe voorwaarden met de ondernemingsraad hebben afgesproken.

Volgens Etienne Haneveld, bestuurder van Abvakabo FNV, heeft Van Gansewinkel geen poot om op te staan: "Als het bedrijf de arbeidsvoorwaarden wil aanpassen, moeten ze bij de vakbond zijn en niet bij de ondernemingsraad. De werknemers staan in hun volste recht om niet akkoord te gaan met deze verschraling."

Bij de zitting zullen leden uit verschillende sectoren van Abvakabo FNV aanwezig zijn om de medewerkers een hart onder de riem te steken. De FNV ziet de uitspraak van de rechter met vertrouwen tegemoet.