Van Persie evenaart Henry met doelpunten

Robin van Persie heeft dankzij twee doelpunten tegen Norwich City (3-3) Thierry Henry geëvenaard als meest trefzekere Gunnerin één seizoen. Van Persie staat na zijn optreden tegen Norwich op dertig competitiedoelpunten dit seizoen. Henry bereikte dat aantal ook in het seizoen 2003/04.

De Fransman pakte daarmee de topscorerstitel in Engeland en ook Van Persie is hard op weg op de meest productieve speler van de Premier League te worden met één duel te gaan. Manchester United-spits Wayne Rooney staat op 26. De nummer twee van de topscorerslijst speelt nog tegen Swansea City en Sunderland. Van Persie heeft een wedstrijd tegen West Bromwich Albion tegoed. Slechts drie andere spelers maakten dertig of meer doelpunten in één seizoen: Kevin Philips, Alan Shearer en Andy Cole.

Van Persie komt door zijn doelpunten tegen Norwich op 51 doelpunten in eigen huis. In dat klassement staat Henry nog ver voor op de Nederlander met 121 doelpunten. Van Persie zal ondanks zijn treffers weinig reden tot juichen hebben gehad na de wedstrijd. Arsenal leed duur puntenverlies in de strijd om de derde plaats.