Janssen: "Ik hoorde het fluitje niet eens"

Theo Janssen had zondagmiddag met een benutte strafschop een belangrijk aandeel in de 1-2 zege op zijn oude werkgever FC Twente. Janssen hield zijn hoofd koel en schoot onder begeleiding van een striemend fluitconcert raak.

"Ik hoorde het fluitsignaal van de scheidsrechter eigenlijk niet eens", zei hij na afloop tegen de schrijvende pers. "Ik zag dat hij zijn fluitje uit zijn mond haalde, dus toen ben ik maar gaan lopen."

De inzet van Janssen werd nog bijna gekeerd door doelman Nikolay Mihaylov. "Dat klopt, maar hij was hard genoeg ingeschoten. Als 'ie erin zit, is het naar mijn mening een goede penalty. Het was moeilijk om in zo'n situatie een strafschop te nemen. We hebben het er vooraf nog wel over gehad, Siem staat ook op het lijstje. Maar hij zei: 'Neem jij hem maar'."

Ajax pakte in Enschede niet de landstitel, omdat Feyenoord met 1-0 van AZ won. "Ik wilde vandaag wel kampioen worden, ondanks dat ik hier gespeeld heb", sprak Janssen. "Maar als je mag kiezen, dan liever niet hier. Op die penalty na hebben de fans zich tegenover mij trouwens wel goed gedragen."