Europees succes Bayern dwarsboomt plannen Löw

Het succes van Bayern München in de Champions League heeft het werk van Joachim Löw niet makkelijker gemaakt. De Duitse bondscoach moet alleen al door de finaleplaats van Der Rekordmeister maar liefst zes spelers missen in de voorbereidingen op het EK.

Op 11 mei gaat het Duitse nationale team een week op trainingskamp naar Sardinië, daarna gaat het meteen door naar Zuid-Frankrijk. De Duitsers bij Bayern spelen tijdens dat trainingskamp nog hun finale in eigen huis. Zij zijn op zijn vroegst pas op 22 mei weer beschikbaar, wanneer Bayern nog een oefenwedstrijd tegen Nederland speelt. Vier dagen later wordt in Basel een oefeninterland tussen Duitsland en zuiderburen Zwitserland afgewerkt.

Löw heeft de participatie van de Bayern-spelers in die wedstrijd echter uitgesloten. "Ze moeten eerst op adem komen, en we moeten gaan beslissen wanneer ze weer mee gaan doen aan de gezamenlijke training". Grote zorgen maakt hij zich echter niet; "De basis is beter dan vroeger. De spelers zijn veel meer met onze filosofie vertrouwd."

Bij de trainingskampen en oefenwedstrijden mist de 52-jarige bondscoach naast Bayern-spelers Neuer, Boateng, Müller, Kroos, Lahm en Gómez ook de geblesseerde Miroslav Klose en Per Mertesacker. Van de Bayern-spelers is er één die wel mee kan doen met de voorbereidingen van het Duitse nationale elftal; Holger Badstuber is geschorst voor de Champions League-finale.