Excelsior rekent niet op Europees voetbal

Hoewel Excelsior hekkensluiter in de Eredivisie is, kan het zich nog altijd plaatsen voor Europees voetbal. In het Fair Play-klassement staat het tweede achter SC Heerenveen.

Excelsior is dit seizoen één van de meest sportieve ploegen in de Eredivisie en moet alleen de formatie van Ron Jans voor zich dulden. Algemeen directeur Simon Kelder denkt echter niet dat zijn club via deze weg alsnog tot Europees niveau kan doorstoten. Kelder heeft geen vertrouwen in de Fair Play-benoeming, waarbij een hoop bureaucratie en ingewikkelde regeltjes komen kijken.

"We hebben dat klassement al een paar keer gewonnen", vertelt Kelder aan VI, "Een jaar of zes geleden zouden we ook Europa in gaan, maar toen mocht ineens de winnaar uit Denemarken... Had te maken met de ranking van het land. Ik ben dus niet zo bezig met Europees voetbal. Laten we eerst proberen De Graafschap achter ons te houden."

Die taak is al lastig genoeg, De Graafschap liep vrijdagavond door de 1-1 tegen Groningen weer een punt uit. De Superboeren staan nu twee punten boven de Kralingers. Excelsior neemt het zaterdag op tegen Vitesse. De 48-jarige John Lammers zal volgend seizoen geen hoofdcoach meer zijn bij de club, zijn contract werd niet verlengd.