'Ook Spartak Moskou wil Sneijder'

Wesley Sneijder is populair in Rusland. Na Anzhi Makhachkala, Zenit en Lokomotiv Moskou zou nu ook Spartak Moskou zijn oog op de nummer 10 van Internazionale hebben laten vallen. Volgens Tuttosport is Spartak Moskou, met Demy de Zeeuw in de gelederen, bijzonder geïnteresseerd in Sneijder.

De 27-jarige Oranje-international maakt een moeilijk jaar door bij zowel Internazionale als het Nederlands elftal, waardoor meer en meer clubs hun kans beginnen te ruiken. De grootmacht uit Moskou ziet in Sneijder de ideale opvolger van de vorig jaar naar Corinthians vertrokken Braziliaan Alex.

Net als Lokomotiv en Anzhi ligt Spartak op een straatlengte achterstand van koploper Zenit Sint-Petersburg in de eigen competitie. Maarliefst dertien punten is de formatie van Luciano Spalletti uitgelopen op Spartak, dat nu met stadsgenoot Dinamo strijdt om plaats twee. Om volgend seizoen een bedreiging voor Zenit te kunnen vormen zijn versterkingen nodig.

Sneijder liet zich deze week voor het eerst in tijden weer eens positief zien. In het duel met Udinese van afgelopen woensdag maakte hij twee doelpunten voor Inter. Na afloop verklaarde hij bij de club uit Milaan te willen blijven. Internazionale zou ondertussen bezig zijn de contracten van Christian Chivu en Luca Castellazzi te verlengen, nadat Wálter Samuel onlangs ook al bijtekende.