Zomer: ''Op play-offs zit niemand te wachten''

Ramon Zomer treft zaterdagavond in Nijmegen zijn oud-werkgever N.E.C. Nijmegen. Met sc Heerenveen heeft hij als doel minimaal als vierde te eindigen, om aan de play-offs te ontkomen. 

Zomer treft in Nijmegen zijn oud-teamgenoten, waarmee hij het huidige seizoen nog begon. Pas laat in de transferperiode maakte de verdediger de overstap naar Friesland. De jacht op de bovenste vier plaatsen de boventoon voeren bij Zomer.

"We moeten de zeperd tegen Ajax zo snel mogelijk vergeten", zegt Zomer tegen de Leeuwarder Courant over de midweekse 0-5. "Het wordt in de laatste vijf wedstrijden alles of niks en ik ben er van overtuigd dat wij Europees voetbal halen. Op de play-offs zit niemand te wachten."

De strijd om de bovenste twee plaatsen in de Eredivisie is enerverend. Heerenveen zal genoegen nemen met een vierde plek, maar dan zal het van het rijtje Ajax, PSV, AZ en FC Twente twee clubs onder zich moeten houden. Het programma voor de Friezen zit, met wedstrijden tegen FC Twente en Feyenoord, ook niet mee.