FA gaat voor Redknapp of Hodgson

Harry Redknapp en Roy Hodgson zijn volgens The Daily Mail de belangrijkste kandidaten om als bondscoach van Engeland naar het EK te gaan. Volgens de Britse krant wil de Football Association (FA) in de komende weken de clubs van beide heren benaderen voor een gesprek.

Redknapp is momenteel met Tottenham Hotspur in de race voor een Champions League-ticket. Hodgson is nu manager van West Bromwich Albion, de nummer veertien van de Premier League. Als de clubs toestemming geven, mogen beide managers op gesprek komen.

Redknapp wordt al sinds het ontslag van Fabio Capello genoemd als kandidaat nummer één. Op dit moment is Stuart Pearce bij de Engelsen de interim-coach. Hij zat op de bank bij de interland tegen Oranje op Wembley (2-3).

Pearce gaf eerder al aan dat hij niet beschikbaar is om voor de lange termijn bondscoach te zijn. Hij is echter wel bereid om met The Three Lions naar het EK te gaan. Het lijkt er echter op dat de FA deze maand al een nieuwe coach wil presenteren, die dan zo'n zes weken de tijd heeft om de spelers klaar te stomen voor het mondiale voetbaltoernooi.