Vacansoleil-renner Leukemans niet in Parijs-Roubaix

Björn Leukemans gaat zondag niet van start in Parijs-Roubaix. De 34-jarige Belg van Vacansoleil is niet voldoende hersteld van zijn valpartij in de Ronde van Vlaanderen, waarbij hij zijn knie blesseerde. "In een wedstrijd als die van zondag moet je honderd procent zijn en mag je niet met muizenissen in je hoofd starten", verklaart Leukemans op zijn website.

De coureur hakte de knoop vrijdagochtend door na een training. "Ik denk dat ik er beter aan doe vandaag en morgen kalm aan te doen, om dan zondag te proberen voluit te trainen", zegt Leukemans, die woensdag in de Brabantse Pijl weer van de partij hoopt te zijn.

Leukemans gold als een belangrijke troef voor Vacansoleil. Hij werd in 2007 vierde en drie jaar later zesde in de Hel van het Noorden, die vorig jaar werd gewonnen door Johan Vansummeren. "Het is een beslissing die pijn doet, want ik heb in het verleden al bewezen dat Parijs-Roubaix me heel goed ligt. Ook nu had ik het aangestipt als het doel van het voorjaar", baalt de klassiekerspecialist, die sinds 2009 voor Vacansoleil rijdt.