Holman: "Kunnen trots zijn op campagne"

Brett Holman had zijn Europese afscheid bij AZ anders voorgesteld. De Alkmaarders verloren met 4-0 bij Valencia en strandden zodoende in de kwartfinale van de Europa League. Ondanks een prima start van de wedstrijd keek AZ al vroeg tegen een 2-0 achterstand aan.

"Het is gewoon heel jammer dat we twee tegendoelpunten krijgen terwijl we best goed in de wedstrijd zaten. Kijk, als we weggetikt waren en twee fantastische goals zouden incasseren, dan valt er nog iets voor te zeggen. Maar er vielen gewoon twee goals uit een corner. Dat is echt zonde", aldus Holman op de website van AZ.

Een gevoel van trots overheerst bij de Australiër na de Europese campagne. "We hebben het fantastisch gedaan. Niemand had hierop gerekend. Iedereen dacht dat we er tegen Anderlecht en Udinese uit zouden vliegen, maar we gingen maar door. Thuis wonnen we van Valencia, wat nog geen Nederlandse ploeg ooit was gelukt."

"Ik ben dus helemaal niet bang voor een terugslag de komende weken. We zijn nu teleurgesteld, maar morgen gaan we het er even met elkaar over hebben. Als we uiteindelijk terugkijken op deze hele Europese reeks, kunnen we trots zijn", aldus Holman, die afscheid wil nemen van AZ met een prijs. De club strijdt nog mee om de titel. "Ik blijf dus zeggen dat ik in de landstitel geloof. We zijn zeker niet kansloos."