Weerstand tegen race Bahrein neemt toe

De roep om ook dit jaar de Grand Prix van Bahrein niet door te laten gaan is toegenomen. Het is nog steeds onrustig in Bahrein en bij een protest dat was gericht tegen het houden van de race is afgelopen weekend een dode gevallen.

Vrijdag waren er verschillende demonstraties waarbij de menigte door traangas en rubberen kogels uiteen werd gedreven. Bij het oproer in Salmabad, op twintig kilometer van het Bahrain International Circuit, werd wel met scherp geschoten, waardoor Ahmed Ismail Abdulsamad het loodje legde. Volgens getuigen was de 22-jarige man aan het filmen toen hij in zijn been werd geraakt en een slagaderlijke bloeding opliep. Hulp in het ziekenhuis mocht niet meer baten. Zijn dood leidde zaterdag en zondag tot een reeks van nieuwe protesten.

Dit nieuws is opvallend, omdat de president van de Bahreinse autosportfederatie vorige week nog liet weten dat er niets aan de hand was en de race gewoon door zou kunnen gaan. Hij zei dat alles net zo veilig zou zijn als tijdens elk ander raceweekend. Ook Formule 1-baas Bernie Ecclestone bezwoer dat het circus gewoon naar Bahrein af zou reizen omdat het veilig was.