De Guzman overweegt terugkeer Nederland

Terugkeren in Nederland is een serieuze optie voor Jonathan de Guzman. De middenvelder is bij Villarreal op een zijspoor beland. De Guzman maakte in zijn eerste seizoenen in Spanje nog furore bij Real Mallorca. Afgelopen zomer vertrok de geboren Canadees naar Villarreal, waar hij minder fortuinlijk was.

Inmiddels komt de middenvelder zelden meer aan spelen toe bij de Spaanse club en denkt hij serieus aan een vertrek. "Sinds januari had ik niets meer van het voetbalveld gezien", vertelde De Guzman in NUsport. "De laatste twee wedstrijden onder de vorige trainer José Molina zat ik zelfs niet bij de selectie. Nu zijn we met Miguel Ángel Lotina alweer aan onze derde trainer van het seizoen toe. En hij kent mij nog niet."

De Guzman overweegt dus om afscheid te nemen van Villarreal en een terugkeer naar Nederland is bij voorbaat niet uitgesloten. "Aan de ene kant denk ik: het is te vroeg voor een rentree in Nederland. Maar aan de andere kant: als ik het daar goed doe, kom ik misschien meer in beeld bij de Nederlandse bondscoach. En in Nederland heb ik toch een bepaalde status. Ik sta open voor een terugkeer."