Azarenka knokt zich langs Cibulkova

Victoria Azarenka heeft zich met de nodige moeite geplaatst voor de kwartfinale van het masterstoernooi in Miami. De mondiale nummer één was met 1-6, 7-6 (7), 7-5 te sterk voor Dominika Cibulkova (16). Voor Azarenka, die dit jaar nog niet verloor, is het de 26e zege op rij. Alleen Martina Hingis had in 1997 een betere seizoensstart met 37 opeenvolgende overwinningen.

De Wit-Russin kwam maandag moeizaam op gang in Florida. Ze verloor tien van de eerste elf games en Cibulkova was in de tweede set slechts twee punten verwijderd van een plaats bij de laatste acht. Azarenka kantelde de partij daarna alsnog in haar voordeel.

Marion Bartoli mag proberen Azarenka van haar 27e zege af te houden. De als zevende geplaatste Française stuurde Maria Kirilenko (22) overtuigend naar huis met 6-2, 6-1.

Venus Williams en Agnieszka Radwanska staan ook tegenover elkaar in de kwartfinale. Williams schakelde de Servische Ana Ivanovic (15) uit met 6-7 (4), 6-2, 6-2, Radwanska (5) had weinig problemen met de 18-jarige Garbine Muguruza Blanco: 6-3, 6-2. Carlonine Wozniacki was de Belgische Yanina Wickmayer (23) de baas met 7-6 (6), 6-0. De als vierde geplaatste Deense wacht een treffen met Serena Williams.