Terreurverdachten doodgeschoten op Bali

Een antiterreureenheid van de Indonesische politie heeft zondagavond bij invallen in twee hotels in Denpasar op Bali vijf vermoedelijke terroristen doodgeschoten. Dat meldt de Jakarta Globe op zijn website, op basis van bronnen bij de politie.

Tientallen leden van de speciale politie-eenheid Densus 88 vielen rond 21.00 uur plaatselijke tijd een bungalow van het Lhaksmi-hotel in de wijk Sanur binnen. Ooggetuigen meldden dat er enkele minuten hevig werd geschoten. Ernige tijd later werden drie lijken weggedragen.

De politie deed ook een inval in een ander hotel, vijftien kilometer verderop in het centrum van Denpasar. Hier werden twee mensen doodgeschoten.

Een politiewoordvoerder, Hariadi, zei tegen de Jakarta Globe alle vijf doden mannen waren en vermoedelijk tot dezelfde groep behoorden. De woordvoerder zei dat dat de groep waarschijnlijk een roofoverval wilde plegen om een terreuractie te financieren. Hij zei dat op beide locaties vuurwapens en munitie zijn aangetroffen. Hij wilde niet zeggen of er ook explosieven waren gevonden.

Volgens een zegsman ontdekte de politie de groep zaterdag, waarna leger en politie in de hoogste staat van alarm werden gebracht. De groep bleek in februari op Bali te zijn aangekomen.

Een van de leden van de groep zou een belangrijke terreurverdachte zijn. De zegsman kon niet bevestigen of hij een van de vijf doden was. "Sommigen zijn mogelijk nog op vrije voeten", zei hij.