PURE gaat faciliteiten Toyota gebruiken

De nieuwe fabrikant in de Formule 1 PURE zal gebruik gaan maken van een deel van de faciliteiten van Toyota Motorsport in Keulen. Daartoe heeft het bedrijf van Craig Pollock een contract gesloten met het Japanse bedrijf.

PURE wil vanaf 2014 aan diverse F1-teams 1,6 liter V6-turbomotoren gaan leveren en heeft hiervoor ruimte nodig. Toyota heeft in Keulen de beschikking over een F1-waardige faciliteit vanwaaruit de Japanners nog steeds het Europese motorsportprogramma onderhouden. In het pand is echter ook nog ruimte over voor andere partijen.

"We hebben, inmiddels al een tijdje geleden, een exclusieve deal met Toyota gesloten om gebruik te mogen maken van hun faciliteiten, zoals hun testbanken en assemblage machines," zei PURE-baas Pollock tegen Autosport. "Toyota is nu dus bezig om ruimte in hun fabriek in te ruimen, zodat wij onze motoren aldaar kunnen testen en in elkaar zetten."

"Dit is qua kosten en tijdsplanning namelijk een betere oplossing dan dat we dergelijke faciliteiten zelf zouden construeren, terwijl Toyota in mijn optiek de beste testbanken uit de hele Formule 1-wereld heeft. Ze hebben namelijk niet alleen een groot aantal testbanken, maar deze zijn ook nog eens allemaal state of the art," zei de Schot die denkt dat zijn bedrijf eind juli de eerste krachtbron gereed heeft om op de testbank te kunnen leggen.