Meersman verrast met etappezege Parijs-Nice

Gianni Meersman heeft woensdag de vierde rit in Parijs-Nice gewonnen. Na een lastige aankomst sprintte de Belg van Lotto naar de zege, voor Grega Bole (Lampre) en Lieuwe Westra (Vacansoleil). Bradley Wiggins kwam in Rodez als tiende over de streep en behoudt de gele leiderstrui. Westra blijft de beste Nederlander.

De vlucht van de dag kwam op naam van vijf renners. Ze fietsten een voorsprong van ruim vier minuten bij elkaar, maar het verschil werd door de Sky-ploeg van geletruidrager Bradley Wiggins beperkt gehouden. Op twintig kilometer van de streep was het met de vlucht gedaan.

Daarna probeerde Thomas De Gendt het namens Vacansoleil solo. De Belg kreeg een halve minuut, maar zijn aanval had nooit slagingskansen. In de slotfase schakelde Simon Gerrans zich nog uit voor de eindzege door tegen het asfalt te smakken. De Australiër van Greenedge was dinsdag nog tweede in de etappe. Een aanval van Andreas Klöden in de laatste twee kilometers leek kansrijk, maar de Duitser strandde op vijfhonderd meter.