Emma Thompson speelt koningin Elizabeth II

Emma Thompson gaat de Britse koningin Elizabeth II spelen in een BBC-film. Het drama Walking the Dogs gaat over de inbreker Michael Fagan die dertig jaar geleden wist in te breken in de slaapkamer van de koningin. Dat heeft de Britse omroep bekendgemaakt.

In 1982 wist de werkloze Ier Fagan, gespeeld door Eddie Marsan tot twee keer toe door te dringen tot Buckingham Palace, zelfs tot in de slaapkamer van de koningin. De eerste keer liep hij een tijdje rond, deed een dutje op de troon en dronk een halve fles wijn leeg.

Bij de tweede inbraak werd de koningin wakker en maakte Fagan een praatje met haar. De vorstin belde twee keer de politie, maar niemand kwam. De bewaking van Elizabeth was op dat moment haar honden aan het uitlaten.

Fagan is niet te spreken over Walking the Dogs. Hij vindt dat zijn 'moment van gekte' niet gedramatiseerd zou moeten worden. "De koningin verdient respect en het spijt me dat de focus in al die jaren ligt op het feit dat ik in haar slaapkamer was", zegt de Ier in de Britse krant The Daily Telegraph. "Het is niet leuk dat ze door mij in deze ellende wordt betrokken."

Walking the Dogs is later dit jaar op de Britse tv te zien en is onderdeel van een nieuwe dramaserie. De 52-jarige Thompson treedt met haar vertolking van Elizabeth II in de voetsporen van Helen Mirren, die in 2006 werd gelauwerd voor haar rol als de monarch in The Queen.


Emma Thompson speelt koningin Elizabeth II (Foto: Novum)