Ulderink: "Zelf werp ik de handdoek niet"

De Graafschap verloor op de eigen Vijverberg met 1-4 van VVV-Venlo. Coach Andries Ulderink gooit de handdoek echter niet zomaar in de ring. "Morgen sta ik gewoon hier en volgende week tegen Roda JC sta ik er ook", aldus de geplaagde oefenmeester tegenover Omroep Gelderland.

"Tenzij anderen daar anders over beslissen, maar daar ga ik niet over. Dat beslist de raad van commissarissen of de directie", zo voegt Ulderink eraan toe. "Zelf zal ik de handdoek zeker niet werpen. Ik zie nog kansen om het tij te keren. Missie één is nu om Excelsior onder ons te houden", zo vervolgt Ulderink.

"Je kunt discussiëren over de manier waarop, maar ik begrijp de reactie van mensen die zo verknocht zijn aan de club. We lieten het na rust helemaal afweten", zo vindt de coach, die denkt dat de problemen volledig aan de ploeg te wijten zijn. "Ik heb weinig goeds te melden, al lieten we de eerste helft nog wel aardige dingen zien. De tweede helft was beschamend. We stortten volledig in na een tegenslag. Ik heb daar nu geen verklaring voor, al kan het niets anders zijn dan iets mentaals."