Kovalainen: "Ontwikkeling bij Caterham gaat goede kant op"

Heikki Kovalainen vindt dat de ontwikkeling bij het Caterham F1 Team goed verloopt. De Fin reed in Jerez de eerste twee testdagen en toonde aan dat het met de betrouwbaarheid van de CT01 wel goed zit. Vandaag mocht Giedo van der Garde voor het team in actie komen.

"Het probleem zat hem niet zozeer in de auto. Er was iets mis met de elektronica, maar dat konden we snel oplossen. Daarna kregen we de auto echter niet meer gestart. Er was een vreemd probleem met de starter. Ook dat is inmiddels opgelost en daarna hadden we een vlekkeloze dag," zei Kovalainen die dinsdag de dag noodgedwongen iets eerder moest beëindigen.

Gisteren mocht hij voor het eerst het Kinetic Energy Recovery System gebruiken en was meteen enthousiast. "Ik had verwacht dat we kleine problemen zouden tegenkomen. Bij McLaren heb ik er enige ervaring mee opgedaan en ik weet nog dat het niet meeviel om het aan de praat te krijgen. Maar Red Bull heeft ons een goed systeem geleverd."

De Fin vindt dat het team deze winter weer een sprong voorwaarts heeft gemaakt. "We zijn beter voorbereid. Vorig jaar ontbraken er nog onderdelen voor de ophanging en hadden we problemen met de stuurbekrachtiging. Nu is de auto compleet en werkt alles naar behoren. De auto laat zich eenvoudig afstellen en de achterkant is stabieler ten opzichte van zijn voorganger. Dat had ik niet verwacht, aangezien de geblazen diffuser is verdwenen. Het insturen van langzame bochten is niet optimaal. Maar we rijden nog met de oude voorvleugel. Zodra de nieuwe er is, zou dat beter moeten gaan."