Van der Garde derde coureur bij Caterham

Giedo van der Garde heeft een contract getekend bij Caterham als test- en reservecoureur. De Nederlandse coureur zal in eerste instantie zes tot acht vrijdagtrainingen in actie komen, waarna het de bedoeling is dat hij doorgroeit bij het voormalige Team Lotus.

"Dit is voor mij de beste vervolgstap in mijn carrière, daar ben ik van overtuigd", vertelde Van der Garde tevreden, nadat hij het contract had voorzien van zijn handtekening en alvast een stoeltje had gepast. "Op deze manier krijg ik de kans ervaring op te doen op het allerhoogste niveau en te laten zien waartoe ik in staat ben. Daarnaast zal ik komend seizoen overal bij zijn en bij betrokken worden, dus het wordt tevens een ontzettend leerzaam jaar."

Van der Garde wordt dus derde coureur achter Heikki Kovalainen en Jarno Trulli en zal, als hij goed presteert, op termijn de vervanger moeten worden van één van de twee rijders. Van der Garde is in ieder geval tevreden over het contract en het team. "Caterham is een jong, vers team met potentie. De mensen achter het team zijn toffe lui en vooral ontzettend gedreven. Alles wat ze aanraken, maken ze tot een succes. Met Caterham zijn ze vastbesloten de volgende stap te maken en daar speel ik graag een rol in", aldus van der Garde in De Telegraaf.