[AO] Federer overtuigend langs Australiër Tomic

Roger Federer staat voor het negende opeenvolgende jaar in de kwartfinale van de Australian Open. De 30-jarige Zwitser won zondag in drie sets van de Australiër Bernard Tomic: 6-4, 6-2 en 6-2. Federer stuit nu op Juan Martin Del Potro, die zich eerder op de dag voor het eerst sinds september 2009 weer eens bij de laatste acht van een grand slam schaarde.

Tomic wist zijn elf jaar oudere opponent in de eerste set goed bij te houden. Op 4-4 brak Federer echter de service van Tomic, waarop hij met 6-4 de eerste set binnenhaalde. In de eerste game van het tweede bedrijf sloeg de nummer drie van de wereldranglijst opnieuw toe.

Bij 4-1 in het voordeel van Federer brak Tomic met zijn eerste breekpunten van de wedstrijd voor het eerst de service van zijn opponent. De viervoudig winnaar in Melbourne had echter een snel antwoord paraat en pakte met 6-2 de tweede set.

Het derde bedrijf kende een vergelijkbaar verloop. Federer brak opnieuw in de openingsgame en serveerde met een lovegame de wedstrijd met 6-2 uit.