Di Montezemolo wil Europese races behouden

Ferrari-president Luca di Montezemolo vindt dat de Formule 1 de Europese races moet behouden. Volgend jaar zijn slechts acht van de twintig races op Europees grondgebied, het laagste percentage in de historie van de sport. Volgens F1-baas Bernie Ecclestone kan dit in de toekomst nog minder worden.

Di Montezemolo vindt dat het schrappen van Europese wedstrijden de sport kan schaden. "Het behouden van de betekenis van de Europese races in de Formule 1 is erg belangrijk. Het is mooi om te zien dat de Formule 1 India, Rusland, Korea, het Midden-Oosten en natuurlijk, maar we moeten onze traditie en historie in Europa niet verloochenen, omdat sommige van de nieuwe circuits niet zo goed zijn als Spa. We moeten er voor oppassen dat we het imago van de Formule 1 niet beschadigen," zei de Italiaan.

De Ferrari-president ziet een terugkeer naar de Verenigde Staten in ieder geval wel zitten. Di Montezemolo is dan ook verbaasd dat het na de laatste wedstrijd in Indianapolis in 2007 vier seizoenen heeft geduurd voordat bekend werd dat er naar het grootste autoland ter wereld terug zal worden gekeerd. De rijders racen op het gloednieuwe Circuit of het Americas in Austin, terwijl in 2013 er een wedstrijd in New Jersey bij zal komen.