Lyon-voorzitter: "Eer spelers en trainers door Ajax beschadigd"

Jean-Michel Aulas, voorzitter van Olympique Lyon, heeft zich uitgelaten over de berichtgeving dat de Champions League-wedstrijd tussen de Franse ploeg en Dinamo Zagreb zou zijn verkocht. Lyon won met opvallende cijfers, namelijk 1-7. Daardoor werd Ajax op doelsaldo uitgeschakeld.

Twee doelpunten van Lyon werden gescoord na buitenspel. Tevens zou Dinamo Zagreb-verdediger Domogaj Vida na een doelpunt van Lyon-spits Bafétimbi Gomis een knipoog hebben gegeven naar de maker van de 1-5. Daarnaast werden in de wedstrijd tussen Real Madrid en Ajax twee doelpunten van de Amsterdammers onterecht afgekeurd vanwege buitenspel.

Aulas vindt dat Ajax de eer van de club schendt door de UEFA om een onderzoek te vragen. "Ajax valt ons moraal aan", aldus de voorzitter een week na de opvallende wedstrijden. "De spelers en de trainers zijn beschadigd door deze geruchten. Ondanks dat Dinamo in het verleden verdacht is geweest, spelen ze geen rol in deze wedstrijd", liet hij verder weten in gesprek met Le Monde.