'Trézéguet op weg naar River Plate'

De kans is groot dat David Trézéguet zijn loopbaan voort gaat zetten in de Argentijnse tweede divisie. River Plate, dat de laatste jaren een vrije val maakte in eigen land, wordt volgens zijn zaakwaarnemer de nieuwe ploeg van de Franse aanvaller.

"De kans is groot dat hij naar River Plate gaat", aldus Sergio Fornunato tegenover Argentine Radio. "Hij wil wel spelen in de Argentijnse tweede divisie en hij is supporter van River Plate." Op dit moment speelt Trézéguet bij Baniyas SC uit de Verenigde Arabische Emiraten, maar de spits is niet te spreken over het niveau.

Een vertrek naar Argentinië zou niet vreemd zijn, aangezien de ouders van Trézéguet er vandaan komen. De spits kwam echter ter wereld in Frankrijk, maar verhuisde met zijn ouders snel weer terug naar het Zuid-Amerikaanse land. Hij groeide op in Buenos Aires, de stad waar River Plate vandaan komt.

Aan het begin van zijn voetballoopbaan speelde hij twee seizoenen voor het Argentijnse Platense. Vervolgens kwam hij uit voor AS Monaco, Juventus, Hércules CF en dus Baniyas SC. Trézéguet speelde zeventig interlands voor Frankrijk, waarin hij 34 doelpunten wist te maken.