Keeper Marsman klaar voor Europa League

FC Twente is naar Kraków afgereisd zonder Nikolay Mihaylov en Sander Boschker. Dat betekent voor de 19-jarige Nick Marsman dat hij onder de lat begint tegen Wisla.

"Erg bijzonder en spannend", noemt de jonge Marsman zijn aanstaandse EL-debuut in de goal bij FC Twente, op de officiële clubwebsite van de Tukkers. Trainer Co Adriaanse heeft aan hem laten weten dat hij gaat starten. "Het is voor mij een nieuwe ervaring. De voorbereiding is er voor mij echter niet anders om. We hebben beelden bekeken van onder meer de spits en strafschoppen, zoals we dat iedere wedstrijd doen", aldus de keeper.

"Dat ik al tot dit aantal wedstrijden zou komen, had ik nooit verwacht. Als derde keeper hoop je af en toe op de bank te mogen zitten. Dit wordt al mijn vierde officiële wedstrijd en het smaakt naar meer", zegt Marsman gretig. In de bekerwedstrijden tegen SC Genemuiden (4-3 winst) en Zwaluwen (8-1 zege) stond de jongeling ook al op doel bij Twente. In de Eredivisie speelde hij negentig minuten tegen RKC Waalwijk. Hij hield toen de nul (4-0).

Ook de talenten Filip Bednarek, Thijs Bouma, Chris David, Nils Röseler en Stefan Thesker stapten dinsdag op het vliegtuig naar Polen. Doordat FC Twente al zeker is van groepswinst in de Europa League, kan trainer Co Adriaanse het een en ander experimeteren. Vaste waardes als Wout Brama, Peter Wisgerhof, Roberto Rosales en Douglas bleven achter in Enschede.