'Other OS mocht verwijderd worden'

In april 2010 heeft Sony een PS3-update uitgebracht die de Other OS-functie van de PS3 afgehaald heeft. Veel mensen waren het er niet mee eens en stapten naar de rechter. Veel van deze rechtszaken waren al verworpen maar eentje bleef open staan tot deze week en die is gewonnen door Sony.

De groep die nog een zaak open had staan, moest van de rechter bewijzen om welke redenen Sony de Other OS-functie niet had mogen verwijderen. Helaas bleef de groep in gebreke met bewijs of aanneembare theorieën waardoor de rechter heeft besloten dat Sony in zijn recht stond om de Other OS-functie te verwijderen. De rechter twijfelt wel aan de manier waarop dit gebeurd is en of het wel klantvriendelijk was maar volgens de wet mocht Sony deze stap maken.

"As a matter of providing customer satisfaction and building loyalty, it may have been questionable. As a legal matter, however, plaintiffs have failed to allege facts or to articulate a theory on which Sony may be held liable" aldus de Federale Rechter in Amerika.