Silva vreest voor einde carričre

Het is nog maar de vraag of Bruno Silva ooit nog op het voetbalveld zal staan. De verdediger van Ajax, die nog een contract tot het einde van het seizoen heeft, kent een aantal fysieke tegenvallers.

Zo heeft Silva in één van zijn schouders geen kraakbeen meer, waardoor hij voor de rest van zijn leven met pijn is opgezadeld. In een interview met een Uruguayaanse krant liet de verdediger weten rekening te houden met het feit dat hij nooit meer zal spelen.

"De kans dat ik ooit nog kan spelen zijn minimaal", aldus Silva in het bewuste vraaggesprek. "De artsen hebben gezegd dat ik waarschijnlijk nooit meer op professioneel niveau zal kunnen voetballen. Ik zal er hoe dan ook voor vechten."

Silva is overigens een echte pechvogel. Tijdens een operatie aan zijn schouder liep hij namelijk aan een zeer gevaarlijke infectie op. Hierdoor hielden zijn nieren er mee op, kwam hij in een rolstoel terecht en was hij korte tijd in levensgevaar.

Inmiddels is de 32-jarige verdediger aan de beterende hand, maar geeft hij ook aan 24 uur per dag verzorgd te worden en voortdurend pijn heeft.


Silva vreest voor einde carrière (Foto: Pro Shots)