[Jupiler League] Sparta in restant duel niet langs Emmen

Sparta Rotterdam en FC Emmen speelden vanavond het eerder gestaakte duel uit. In 75 minuten kwam de thuisploeg terug van een 0-1 achterstand.

Maandag 21 november stonden beide ploegen ook al tegenover elkaar in Rotterdam. Vanwege hevige mist moest het duel destijds al na een kwartier stilgelegd worden. De uitploeg stond op dat moment al op voorsprong. Randy Wolters had de Drentenaren na tien minuten op een 0-1 gebracht.

Vandaag stond het restant van de wedstrijd op het programma. Zowel Sparta als Emmen begon met dezelfde elf waarmee het geëindigd was. De KNVB-regels staan niet toe dat er wijzigingen in de opstelling plaatsvinden, tenzij een speler ziek of geblesseerd is. Een doktersverklaring is dan nodig om de voetbalbond te overtuigen.

Jaime Bruinier bezorgde in het restant van de wedstrijd de thuisploeg een punt. In de 36ste minuut was de middenvelder goed voor de gelijkmaker. Het doelpunt bleek ook de eindstand, waardoor Sparta duur puntenverlies lijdt in de strijd om de bovenste plaatsen in de Jupiler League. De Rotterdammers blijven steken op de zevende plaats, Emmen blijft zestiende.