FOK!filmtip: Poltergeist

Iedere dag komen er meerdere films op televisie. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft jou iedere dag onze tip van de dag. Vandaag is dat... Poltergeist.

In de horrorklassieker Poltergeist heeft de familie Freeling last van klopgeesten in hun nieuwe huis. De geesten praten via de televisie met dochter Carol Anne (Heather O'Rourke). Eerst lijken de geesten niet gevaarlijk te zijn. Dit verandert echter als Carol Anne naar hun dimensie wordt ontvoerd en als gids moet dienen om de geesten naar het licht te kunnen brengen. De hel breekt los.


Poltergeist trailer (1982)

Poltergeist is een horrorfilm uit 1982 van horrorgrootmeester Tobe Hooper. Het verhaal werd geschreven door Steven Spielberg. Poltergeist was het eerste en meest succesvolle deel van een trilogie. 

Er wordt van de Poltergeist-trilogie wel beweerd dat er een vloek op rust. In de zes jaren dat de drie films uitkwamen overleden vier leden van de cast van de Poltergeist films. Zo werd Dominique Dunne, die de oudste dochter Dana speelde in de eerste Poltergeist film, op 4 november 1982 gewurgd door haar ex John Thomas Sweeney. Julian Beck (Henry Kane in Poltergeist II: The Other Side) overleed in 1985 aan maagkanker, Will Sampson (medicijnman Taylor in Poltergeist II) overleed in 1987 aan een nierkwaal en Heather O'Rourke (dochter Carol Anne in alle drie de Poltergeist films) overleed op 12-jarige leeftijd aan de gevolgen van de ziekte van Crohn.


Kijk hier naar The Making Of Poltergeist.

Poltergeist is te zien om 21.00 uur op TCM.