Tot negen maanden cel voor Kuiprellen

Drie verdachten van betrokkenheid bij de rellen bij De Kuip in Rotterdam in september zijn dinsdag veroordeeld tot straffen tot negen maanden cel. Ook kregen ze een stadionverbod. De rechtbank in Rotterdam sprak een vierde verdachte vrij en hield de zaak van een vijfde verdachte aan.

De vijf waren de eersten die zich voor de rechter moesten verantwoorden voor de ongeregeldheden. Een 36-jarige man uit Uddel, die een metalen staaf door de toegangsdeur van het Maasgebouw bij het stadion sloeg en de staaf vervolgens naar een agent gooide, kreeg negen maanden cel en een stadionverbod opgelegd.

De man uit Uddel heeft volgens de rechter fors geweld gepleegd tegen agenten. Ook een van de andere verdachten zou zich hier schuldig aan hebben gemaakt. Die kreeg zes maanden cel en een stadionverbod opgelegd.

Een verdachte die actief meedeed aan de rellen, maar geen agenten heeft aangevallen, heeft een werkstraf van 180 uur en een stadionverbod gekregen. Hij zou tegen het Maasgebouw hebben geschopt. Een vierde verdachte werd vrijgesproken, omdat beelden die de politie van hem had niet duidelijk aan hem konden worden gekoppeld. De zaak tegen de vijfde verdachte is aangehouden, zodat het beeldmateriaal nog eens goed kan worden bekeken.

Bij de rellen op 17 september probeerden hooligans met geweld het Maasgebouw bij de Kuip binnen te komen. Agenten konden dat slechts verhinderen door hun dienstwapen te trekken. De Feyenoordsupporters protesteerden tegen het beleid van 'hun' club.

De afgelopen tijd werden foto's van verdachten in de Rotterdamse binnenstad getoond op grote schermen. In totaal werden 32 mannen aangehouden.