Relschoppers Kuip eind november voor rechter

De eerste vijf mannen die verdacht worden van betrokkenheid van de rellen bij De Kuip in september moeten op 22 november voor de politierechter verschijnen. Op die dag wordt een zogeheten themazitting gehouden, laat het Openbaar Ministerie in Rotterdam vrijdag weten.

Een groep hooligans protesteerde op 17 september tegen het beleid van Feyenoord. Ze probeerden met geweld het Maasgebouw bij het stadion binnen te komen. De afgelopen weken werden foto's van enkele verdachten in de Rotterdamse binnenstad getoond op grote schermen. In totaal werden 32 mannen aangehouden.

De vijf die zich op 22 november moeten verantwoorden zijn een 36-jarige man uit Uddel, een 18-jarige man uit Bodegraven, twee 20-jarige mannen uit Capelle aan den IJssel en een 18-jarige man uit De Lier. Een van hen zou een metalen staaf door de toegangsdeur van het Maasgebouw hebben geslagen en die vervolgens naar een agent hebben gegooid. Die kreeg de staaf tegen zijn been. Ook de man die ervan wordt verdacht een hard voorwerp tegen het hoofd van een agent te hebben gegooid bevindt zich onder deze verdachten.

Justitie wil zo veel mogelijk relschoppers tegelijk berechten om aandacht te vragen voor de ernst van voetbalgeweld. Wanneer de andere verdachten zich voor de rechtbank moeten verantwoorden is nog niet bekend.