Twee verdachten Kuiprellen vrijgelaten

Twee mannen die eerder deze week werden opgepakt voor de ongeregeldheden zaterdagavond bij het Feyenoord-stadion zijn op vrije voeten gesteld. De rechter-commissaris van de rechtbank in Rotterdam heeft vrijdag besloten dat ze konden gaan. Het Openbaar Ministerie meldt dat ze nog wel verdacht worden van openlijke geweldpleging.

De vrijgelaten mannen werden dinsdag en donderdag aangehouden. Een van hen, een 20-jarige man uit Capelle aan den IJssel, werd zondag ook al opgepakt, maar daarna vrijgelaten. De ander is een 18-jarige man uit Barendrecht, die zich dinsdag op een politiebureau meldde na een uitzending van het televisieprogramma Opsporing Verzocht. In het programma werd dinsdag aandacht besteed aan de rellen.

Vrijdagmiddag werd nog een relschopper aangehouden voor de ongeregeldheden bij het Feyenoord-stadion van zaterdagavond. Een 18-jarige man uit Capelle aan den IJssel meldde zich op het bureau toen hij zijn foto op de website van de politie zag staan.

De politie gaf donderdagavond vijf foto's vrij van mannen die mogelijk een belangrijke rol hebben gespeeld bij de rellen. In totaal zaten vrijdagmiddag nog negen relschoppers vast.

Supporters probeerden zaterdag het Maasgebouw te bestormen uit protest tegen het beleid van de club. Agenten konden hen maar ternauwernood buiten de deur houden door hun dienstwapen te trekken.