Rotterdamse relschopper meldt zich bij politie

De politie heeft dinsdagavond een zesde arrestatie verricht naar aanleiding van de rellen zaterdagavond bij het Feyenoord-stadion. De relschopper, een 18-jarige Barendrechter, meldde zich op het bureau na een uitzending van Opsporing Verzocht, zegt een politiewoordvoerder. In het televisieprogramma werd een getuigenoproep gedaan.

Bij de ongeregeldheden bij De Kuip in Rotterdam werden zaterdag al vier mensen aangehouden. Zondag werd een vijfde relschopper, een 20-jarige man uit Capelle, gepakt. Hij zit nog vast. De overige vier zijn inmiddels vrijgelaten.

De supporters probeerden het Maasgebouw te bestormen uit protest tegen het beleid van de club. Agenten konden hen maar ternauwernood buiten de deur houden door hun dienstwapen te trekken.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb kondigde dinsdag aan dat er mogelijk grote beeldschermen met daarop foto's van de verdachten in Rotterdam worden geplaatst. De burgemeester hoopte zo relschoppers over te halen om zich vrijwillig te melden.

De relschoppers krijgen waarschijnlijk een verbod voor het stadion en de omgeving opgelegd. Ook wordt geprobeerd de schade op de daders te verhalen. De zaken van de verdachten worden zo veel mogelijk via het snelrecht afgehandeld.