Opnieuw verdachte Kuiprellen opgepakt

Een 22-jarige man uit Dongen is woensdag in zijn woning aangehouden voor zijn aandeel in de rellen bij de Kuip in Rotterdam half september. Dat meldt de politie donderdag. Met de arrestatie van de man komt het totaal aantal opgepakte verdachten op 29.

De politie kwam de man op het spoor na tips die volgden op de publicatie van een foto van de verdachte. De foto is direct nadat de politie de identiteit van de verdachte had achterhaald verwijderd.

Donderdag werd ook bekend dat de KNVB zeventien relschoppers een landelijk stadionverbod voor zes jaar oplegt. Van de aangehouden verdachten werden de meeste na verhoor vrijgelaten op voorwaarde dat ze drie maanden niet in of in de buurt van de Kuip komen als Feyenoord speelt. Zij mogen nu zes jaar lang in geen enkel stadion in Nederland meer komen.

De KNVB verwacht later meer stadionverboden uit te delen. Het onderzoek naar de rellen is nog niet afgerond. Beelden van drie verdachten die zich nog niet hebben gemeld, worden nog op billboards in Rotterdam en op internet weergegeven.

De hooligans protesteerden op 17 september tegen het beleid van Feyenoord. Ze probeerden met geweld het Maasgebouw bij de Kuip binnen te komen. Agenten konden dat verhinderen door hun dienstwapen te trekken.