Eerste foto's verdachten Kuiprellen vrijgegeven

De politie heeft vijf foto's van verdachten van de rellen zaterdagavond bij het Feyenoord-stadion vrijgegeven. De foto's staan op de website van de politie en rijnmondveilig.nl en worden mogelijk dit weekend op schermen in de stad vertoond, of volgende week in het televisieprogramma Opsporing Verzocht.

De verdachten op de gepubliceerde foto's zouden een belangrijke rol hebben gespeeld bij de rellen. Verdachten kunnen voorkomen dat hun beeltenis wordt gepubliceerd door zich te melden.

Supporters probeerden zaterdag het Maasgebouw te bestormen uit protest tegen het beleid van de club. Agenten konden hen maar ternauwernood buiten de deur houden door hun dienstwapen te trekken.

Donderdagochtend werden drie nieuwe verdachten aangehouden wegens betrokkenheid bij de rellen. Ook werden twee mannen die eerder deze week waren vrijgelaten opnieuw opgepakt. Zij waren per abuis vrijgelaten.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb kondigde dinsdag al aan dat foto's van verdachten mogelijk op grote beeldschermen in Rotterdam worden geplaatst.