Drie nieuwe arrestaties voor Kuiprellen

De politie heeft donderdagochtend drie mannen aangehouden naar aanleiding van de rellen zaterdagavond bij het Feyenoord-stadion. Ook werden twee mannen, die eerder deze week waren vrijgelaten, opnieuw gepakt. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

De vijf hebben volgens de politie een belangrijke rol gespeeld bij de ongeregeldheden bij De Kuip in Rotterdam. Het gaat om een 17-jarige jongeman uit De Lier, een 21-jarige Schiedammer en een 17-jarige jongen uit Rotterdam. Een 20-jarige man uit Den Haag en een 19-jarige Capellenaar zijn opnieuw aangehouden. De twee waren zaterdag al aangehouden met twee andere mannen.

Zondag en woensdag werden nog eens twee mannen, een 18-jarige Barendrechter en een 20-jarige man uit Cappelle, aangehouden. Zij zitten nog vast.

De nieuwe arrestaties werden verricht nadat de politie beeldmateriaal van de rellen had bestudeerd. De vijf werden herkend en zijn in hun woningen aangehouden.

De supporters probeerden zaterdag het Maasgebouw te bestormen uit protest tegen het beleid van de club. Agenten konden hen maar ternauwernood buiten de deur houden door hun dienstwapen te trekken.

De politie roept relschoppers op om zich vrijwillig te melden. Als dat niet gebeurt, wordt de hulp van burgers ingeroepen. Burgemeester Ahmed Aboutaleb kondigde dinsdag aan dat er mogelijk grote beeldschermen met daarop foto's van de verdachten in Rotterdam worden geplaatst.