Nieuwe Lara Croft is meer praktisch

De nieuwe Lara Croft uit de aankomende Tomb Raider-game draagt andere kleding dan in de eerdere games. Sommige gamers stoot dit tegen het verkeerde been maar Brian Horton, Art Director bij Crystal Dynamics, legt uit dat het nieuwe outfit beter bij de nieuwe Lara past.

De nieuwe kleding van Lara past meer bij het personage dat voor de game gemaakt is. Lara is in deze game nog lang niet de vrouw die ze in de eerste games is en dat zie je terug. Lara haar hemd is nu grijs en dat is volgens Horton ook praktischer. Door het grijze komt namelijk de kleur van de omgeving beter over op Lara.

Dat Lara Croft door de kledingkeuze wat Sex Appeal verliest is een bewuste keuze. Ze wilde haar namelijk ook echt lid maken van het expeditie-team waarmee ze op reis was. Dan heb je ook bepaalde kleding nodig en die is nu vormgegeven zoals het in de winkel zou kunnen liggen.

De nieuwe Tomb Raider-game komt in het najaar van 2012 uit en Horton geeft aan dat de nieuwe Lara Croft met liefde is ontwikkeld door het team en voor de spelers.