Oprah Winfrey noemt Oscar 'onvoorstelbaar'

Oprah Winfrey kan het nauwelijks geloven dat ze een Oscar op de schoorsteenmantel heeft staan. De talkshowkoningin kreeg zaterdag de Jean Hersholt Humanitarian Award voor haar filantropische bijdragen. Oprah noemde de ere-Oscar onvoorstelbaar voor een zwarte vrouw die arm opgroeide in Mississippi.

"We kunnen allemaal een verschil maken in het leven", zei een geëmotioneerde Oprah. De talkshowkoningin kreeg de prijs van een vrouw die het dankzij financiële steun van Winfreys liefdadigheidsinstelling lukte een middelbare schooldiploma te halen. "We zijn hier allemaal om elkaar te helpen", zei Oprah volgens de Britse persdienst Reuters.

Naast Winfrey, die vanwege haar stichtingen en haar meisjesschool in Zuid-Afrika in het zonnetje werd gezet, waren er Oscars voor James Earl Jones en Dick Smith. Jones sprak de aanwezigen vanuit Groot-Brittannië toe. De acteur, die werd onderscheiden vanwege zijn imposante carrière, was 'diep vereerd, erg dankbaar en simpelweg overweldigd'. "Dit is de natte droom van elke acteur."

Smith, die ook wel de Godfather of Make-up wordt genoemd, zei tijdens een emotioneel dankwoord dat hij intens geniet van elke minuut achter de schermen. "Deze prijs is echt een bekroning."

De ere-Oscars werden zaterdag uitgereikt tijdens het derde Governors Awards-diner in Hollywood. De awards werden vroeger tegelijk met de Academy Awards uitgereikt, maar sinds drie jaar is er een aparte ceremonie. De Governors Awards zijn de Oscars voor het gehele oeuvre van filmmakers. De Academy Awards worden op 26 februari uitgereikt in Los Angeles.


Oprah Winfrey noemt Oscar 'onvoorstelbaar' (Foto: Novum)