[Bundesliga] Dortmund haalt uit tegen Wolfsburg

Borussia Dortmund heeft zaterdag een ruime zege gehaald in de Bundesliga. De Duitse kampioen versloeg VfL Wolfsburg met liefst 5-1. Mario Götze scoorde de eerste en de vijfde goal van Dortmund, waar ook Shinji Kagawa, Sven Bender en Robert Lewandowski trefzeker waren. Aleksandr Hleb scoorde de 2-1 namens Wolfsburg.

Ryan Babel en Edson Braafheid speelden met Hoffenheim met 1-1 gelijk tegen FC Kaiserslautern. In eigen huis kwam Hoffenheim voor rust op 1-0 door een doelpunt van Vedad Ibisevic. In de tweede helft sloeg Dorge Kouemaha echter toe namens de bezoekers.

Werder Bremen boekte een moeizame 3-2 thuiszege op FC Köln. Via Christian Clemens en Lukas Podolski stonden de bezoekers bij rust op 2-0. Een loepzuivere hattrick van Claudio Pizarro bracht daar in de tweede helft verandering in. De Paraguayaan scoorde de winnende treffer pas in de 86e minuut.

Ook Borussia Mönchengladbach draait nog altijd bovenin de Bundesliga mee. Uit bij Hertha BSC werd met 2-1 gewonnen. Adrian Ramos zette de Berlijnse ploeg nog wel op 1-0, maar daarna scoorde alleen Gladbach nog. Marco Reus nam beide goals van de bezoekers voor zijn rekening.

SC Freiburg deed goede zaken in de strijd tegen degradatie door met 2-1 te winnen bij FC Nürnberg. Mike Frantz bezorgde de Beierse club een voorsprong, maar namens Freiburg waren Jan Rosenthal en Papiss Cissé vervolgens doeltreffend.

Dortmund haalt uit tegen Wolfsburg (Foto: Novum)