[Premier League] Van Persie weer belangrijk voor Arsenal

Robin van Persie heeft andermaal zijn waarde bewezen voor Arsenal. De aanvoerder had een belangrijke bijdrage in de 3-0 zege op West Bromwich Albion. Van Persie opende na 22 minuten de score en leverde de assists bij de treffers van Thomas Vermaelen en Mikel Arteta. Arsenal staat zevende met negentien punten, evenveel als Liverpool.

Swansea City hield een punt over aan het duel bij Liverpool. Invaller Dirk Kuijt wist zijn landgenoot Michel Vorm niet te passeren: 0-0. Kemy Agustien bleef op de bank bij Swansea, dat zich handhaaft in de middenmoot.

Manchester United kruipt door een kleine 1-0 overwinning op Sunderland weer iets dichter naar koploper Manchester City toe. Wes Brown hielp zijn voormalige werkgever aan een zege door een eigen doelpunt op slag van rust. United heeft met 26 punten een achterstand van twee punten op de stadgenoot, die later op zaterdag nog in actie komt.

Newcastle United staat verrassend op de derde plaats. De ploeg van de Nederlandse doelman Tim Krul won thuis van Everton met 2-1. John Heitinga, die net als Royston Drenthe in de basis stond, maakte een eigen doelpunt na twaalf minuten. Ryan Taylor vond ook het net voor Newcastle, Jack Rodwell deed iets terug.