Mollema baalt van materiaalpech in Lombardije

Wielrenner Bauke Mollema haalde vandaag de finish van de Ronde van Lombardije niet. De Rabobank-coureur had zijn zinnen gezet op een podiumplaats in de Italiaanse eendagskoers, maar materiaalpech belette hem om dit resultaat neer te zetten.

"Dit is een deceptie," zei Mollema die op tachtig kilometer van de streep in de afdaling van de Colma di Sormano problemen kreeg. "Mijn ketting was om mijn pedaal en krenk geslagen. Ik kon niet meer voor of achteruit trappen. Vervolgens heb ik een minuut op een nieuwe fiets moeten wachten, maar had ik nog hoop om terug te komen. Aan de voet van de Madonna del Ghisallo was mijn achterstand meer dan een minuut en had het geen zin meer om te achtervolgen. Toen ben ik afgestapt."

Beste Nederlander in de koers was hierdoor Steven Kruijswijk die op ruim een minuut van de winnaar als 29e over de meet kwam. "Jammer dat Bauke pech had. Ik voelde me heel de dag wel goed, alleen op het laatst ging het net iets te hard voor me. Toch ben ik wel tevreden dat ik tot een flink eind in de finale met de besten meekon. In de toekomst is dit zeker een koers waar ik voor een klassement kan gaan rijden."