Bijna 125.000 boetes op verbrede A2

Sinds de tot tien banen verbrede A2 tussen Amsterdam en Utrecht vorig jaar augustus werd geopend zijn bijna 125.000 automobilisten bekeurd omdat ze er te hard reden. Het Korps Landelijke Politiediensten heeft het afgelopen jaar 159 keer langs deze snelweg gecontroleerd, schrijft De Telegraaf maandag.

Het aantal passanten dat te hard reed is volgens de krant bijna twee keer zo hoog als voordat de rijksweg werd verbreed. Gemiddeld reed één op de tien passanten te hard. Vanaf een snelheid van 108 kilometer per uur wordt een boete van 19 euro uitgedeeld. Als iedere overtreder 108 kilometer per uur reed, heeft dat de staat 2.375.000 euro opgeleverd.

Voor de werkzaamheden gold een maximumsnelheid van 120 kilometer per uur. Bij de verbreding van de A2 is omliggende gemeentes toegezegd dat de snelheid omlaag gaat naar 100 kilometer per uur om de overlast te beperken. De VVD en de PVV willen de snelheid echter toch optrekken naar 130 kilometer per uur omdat de brede weg zou uitnodigen tot hard rijden.

Eerder werd al bekend dat het Openbaar Ministerie trajectcontrole wil invoeren. Die moet vanaf eind volgend jaar operationeel zijn.