McLaren ziet kansen in Japan

Het Formule 1-team McLaren acht zich niet kansloos voor de zege in de Grand Prix van Japan die volgende week op het programma staat. Sebastian Vettel is met de Red Bull wederom de favoriet. maar volgens de Britten is ook hun auto bij uitstek geschikt voor het snelle Suzuka.

Coureur Jenson Button heeft een speciale band met Japan, omdat hij een Japanse vriendin heeft en voor Honda garacet heeft. "Ik zie Japan als mijn tweede thuis. Het land heeft een plaats in mijn hart, dus het gaat uiteraard speciaal en emotioneel voor me zijn om er te racen, zeker gezien de kernramp die er afgelopen maart heeft plaatgevonden. Japan is zich aan het heropbouwen en ik ben me er van bewust dat een sportevenemt daarbij kan helpen door de mensen hoop te geven en ze tegelijkertijd het gevoel te geven dat alles weer normaal is."

Hiernaast is volgens de Brit de McLaren-bolide erg goed. "We hebben de laatste paar Grands Prix laten zien dat we erg snel zijn en de meest naaste belager zijn van het team van Red Bull. Hoewel zij op papier in het voordeel zijn omdat hun auto goed bij Suzuka past, denk ik toch niet dat wij onderschat moeten worden," zei Button die als enige nog een zeer minieme kans heeft om Vettel van de titel af te houden.

"We hebben op Spa immers laten zien dat onze auto het erg goed doet in de snelle bochten, terwijl we ook veel topsnelheid hebben. Als je daar nog bij optelt dat we speciaal voor de kwalificatie een achtervleugel hebben die een stuk efficiënter is, dan kunnen we met een positief gevoel richting Suzuka gaan."