'Kinect moet fanatieke gamers nog overtuigen'

Het gaat nog wel even duren voordat de bewegingstechnologie van de Kinect-camera ook in games voor fanatieke gamers wordt toegepast. Dat geeft studiobaas Dan Greenawalt van Turn 10 Studios aan in een interview met het magazine Computer and Videogames. Op dit moment zijn het vooral familiespellen die gebruikmaken van de camera.

"Als consumenten niet kunnen verzinnen wat voor leuke dingen mogelijk zijn met Kinect betekent dat niet dat er niets is", zegt Greenawalt. De studiobaas ziet het als de taak van de ontwikkelaars om te laten zien dat leuke toepassingen voor Kinect mogelijk zijn.

Eind volgende maand komt Turn 10 Studios met de racegame Forza Motorsport 4 voor de Xbox 360. Dankzij de Kinect-camera kunnen gamers optioneel met hun handen sturen of met hun hoofd draaien om in de zijspiegels van hun virtuele auto te kijken. "Dit is het topje van de ijsberg. Kinect bestaat pas een jaar", meent Greenawalt.

Meer gamebedrijven verwerken Kinect in hun spellen, maar bij de games voor fanatieke gamers blijft het vooral een leuke extra. Zo kunnen spelers met hun stem commando's geven in grote producties als Ghost Recon en Mass Effect. Ook het samenstellen van wapens kan in Ghost Recon met handgebaren gebeuren.


'Kinect moet fanatieke gamers nog overtuigen' (Foto: Novum)