Nyko naar UK met lenskit voor Kinect

Interactive Ideas gaat de Nyko Zoomlens in Groot-Brittannië uitgeven. Met deze lens kun je Kinectspellen spelen in een kleinere ruimte. Het scheelt tot wel veertig procent minder ruimte om je heen.

"We hebben hoge verwachtingen van Zoom in en na het piekseizoen, door het enthousiaste onthaal op de E3 en de enorme kansen in de UK", zegt Andrew Miles, marketing manager bij Interactive Ideas. "Een gemiddelde kamer is veel kleiner dan die in Amerika, vooral in appartementen en studentenflats."

De Zoom klik je voor de Kinectsensor, er is geen installatiesoftware, voeding of batterij nodig. Hierdoor zijn spelers in staat in een veel kleinere ruimte te spelen dan voorheen mogelijk was. Miles voegt nog toe: "Nyko zou toegejuicht moeten worden door Microsoft omdat ze helpen de markt in  Groot-Brittannië te openen. De vraag is al enorm voor de eigenlijke release en zal allleen maar sneller stijgen als het eenmaal te verkrijgen is."

Microsoft heeft al gereageerd op de zoomlens: "Kinect is goed getest op prestatie, nauwkeurigheid en omstandigheden in verschillende ruimtes. Aanpassingen kunnen invloed hebben op de prestaties van Kinect."

De lensuitbreiding komt uit in oktober voor £29.99 mocht je deze willen importeren. Of en wanneer Nyko het uit gaat brengen in Nederland is niet bekend.

Nyko Lens