Vrij Nederland lanceert wegwijzer internetnieuws

Nieuwsconsumenten die online naar informatie zoeken, maar niet weten waar ze de betrouwbaarste bronnen kunnen vinden, kunnen binnenkort terecht bij een nieuwe gids. De Mediagids van Vrij Nederland moet dienen als wegwijzer op internet.

De redactie van het tijdchrift gaat onder meer aan de hand van de actualiteit nieuwsbronnen recenseren. Het kan daarbij gaan om een blog, tweet, artikel of zelfs fotoreeks. Naast deze 'bladwijzers bij het nieuws', worden in de gids ook columns opgenomen over nieuwe media.

De reden voor de lancering van de mediagids is de veranderende mediaconsumptie, meldt het weekblad woensdag. De consument zoekt en krijgt op internet nieuws waar en wanneer hij dat wil. De behoefte aan een wegwijzer die duidelijk maakt welke bronnen betrouwbaar zijn, is daarom des te groter, meent het tijdschrift.

Mensen die nieuws consumeren op internet kunnen via de site van Vrij Nederland en de opiniesite Sargasso hun eigen nieuwsbronnen aandragen. De eerste Mediagids verschijnt op 6 oktober.