Karthikeyan rijdt Indiase Grand Prix

Narain Karthikeyan heeft van HRT F1 Team nog steeds niet officieel de bevestiging dat hij de Grand Prix van India mag rijden, maar nu hij een sponsor heeft vastgelegd lijkt het slechts een kwestie van tijd te zijn. De Indiër krijgt voor zijn thuisrace, die op 30 oktober gehouden wordt, de steun van Hero Motors.

Karthikeyan begon het Formule 1-seizoen als coureur bij HRT maar werd na acht races vervangen door Red Bull-protegé Daniel Ricciardo. Meteen deden geruchten de ronde dat hij de Grand Prix van India wel zou mogen rijden, iets wat hij twee weken geleden in een interview bevestigde. Met de komst van sponsor Hero Motors lijkt een officiële bevestiging niet lang meer te kunnen duren.

"Ik ben erg blij dat Hero Motors haar naam aan mij wil verbinden. Hero is een van de oudste en meest bekende merken in India. Het feit dat dit bedrijf in de Formule 1 komt, is een belangrijke stap in de goede richting voor de autosport in India. Sinds ik actief ben als coureur, heeft de sport in India een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Er kijken nu veel meer mensen naar en er zijn steeds meer bedrijven die willen sponsoren. Dit is echter nog altijd maar het begin. De Formule 1 heeft de potentie om nog veel en veel groter te worden in India," zei Karthikeyan.

Update 13:43 uur

HRT heeft bevestigd dat Karthikeyan de Grand Prix van India op 30 oktober mag gaan rijden. Nog onbekend is of Vitantonio Liuzzi of Daniel Ricciardo die wedstrijd plaats moet maken voor de Indiër.